Vasárnap ebédajánlat: Klasszikus vadas

Írta ekkor 2021-10-02

KLASSZIKUS VADAS

6 szelet sertés/marhacomb

kevés olaj

1fejvöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

bors

mustár

kristálycukor

2db   babérlevél

4 szál sárgarépa

2 szál fehérrépa

2dl    tejföl

liszt

ecet

Fotó: (azotthonizei.blogspot.com)

ELKÉSZÍTÉS

A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, majd mindkét oldalukat kevés olajon átsütjük, és kiszedjük.

A visszamaradt olajon megpároljuk a felkarikázott répát és fehérrépát, majd 1 perc után hozzáadjuk a megtisztított, felkarikázott hagymákat is.

Felöntjük kb. 2 liter vízzel, beledobjuk a babérleveleket, a borsot, sóval ízesítjük, és visszatesszük a húst, és együtt főzzük kb. 30-35 percet.

Ekkor kiszedjük a húst, kidobjuk a babérlevelet, majd visszamaradt zöldséges levest merülőmixerrel pürésítjük.

A tejfölt a liszttel összekeverjük, majd a forró levesből hozzámerünk egy kanálnyit, elkeverjük, és a forró levesbe öntjük, vagyis behabarjuk.

Ízlés szerint még ecettel, mustárral, sóval, cukorral ízesítjük, majd a tűzhelyre visszatéve összeforraljuk.

A hússzeleteket visszatesszük a mártásba, és spagettivel tálaljuk.

Jó étvágyat! 🙂 

Forrás: mindmegette.hu


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

tizennyolc − 15 =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
TITLE
ARTIST