Versenyképességnövelést és munkahelyteremtést határozott meg az EMIKA

Írta ekkor 2020-06-11

A koronavírus okozta gazdasági környezetre reagálva a kormány meghirdette azon versenyképesség-növelő pályázatát, amelyre az egyik legnagyobb kalocsai munkáltatóként működő EMIKA Elektromechanikai Zrt. is beadta pályamunkáját.

A hatékonyságnövelés és kapacitásbővítés volt a két központi hívószava az anyagnak, amely az „előre menekülés” stratégiájának jegyében született, a nehéz gazdasági helyzetre reagálva.

A pályázat pozitív bírálatban részesült, amelynek eredményeképpen 800 ezer eurós keretet fordíthat technológiai fejlesztésre és jelentős dolgozói állománybővítésre a vállalat.

Droblyen Csaba vezérigazgató rádiónknak adott interjújában őszintén szólt arról, hogy az elmúlt hónapok megviselték a céget és fájdalmas döntést is kellett hozni, de a friss fejlemények nyomán bizakodóan tekint a jövőbe.

 

Droblyen Csaba, a kalocsai EMIKA Zrt. vezérigazgatója kifejtette, hogy mire fordítják 2021 nyaráig az említett pályázati összeget.

Hangsúlyozta, hogy a beruházás tervezésében és kivitelezésében egyaránt hazai partnerekkel kíván kooperálni a vállalat, amelynek dolgozói állománya jövő év közepére jelentősen emelkedni fog.

 

 
Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

1 × öt =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
TITLE
ARTIST