Versenyzés helyett a közösség-összetartásról szólt néptáncosaink tanéve

Írta ekkor 2021-06-11

Bár a helyi híradások rendszeres követői jól tudják, hogy az év ezen szakasza a kalocsai néptáncosok életében főképp minősítésekre, új koreográfiák bemutatásáról és versenyszereplésekről szól – idén ez másképpen alakult.

Az Érsekkertben nagyszabású évzáró műsorra és családi napra készülő táncosok számára is a közösség-összetartás és a személyes kapcsolatok ápolása vált elsődlegessé a pandémia sújtotta tanév során.

A Kalocsai Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola és a Bokréta Népművészeti Egyesület növendékei mestereikkel egyetemben nehezen viselték a „digitális térbe szorulást”, nyilatkozta a KORONAfm100-nak Illésné Koszta Krisztina tanszakvezető-tánctanár.

Ennek ellenére sikerült átvészelni a körülményesebb hónapokat, és úgy a gyerekek, mint az idősebbek lelkesen várták, hogy részt vehessenek egy-egy jelenléti próbán, vagy konzultációs időponton.

 

Illésné Koszta Krisztina, a Kalocsai Liszt AMI igazgatóhelyettes-tánctanára őszintén vallott arról is, hogy a pedagógusok számára is átértékelte a tánc tanulásában és tanításában rejlő lehetőségeket a védekezési intézkedések árnyékában töltött tanév.

Ugyanakkor kijelentette, hogy ebből a nehéz időszakból, tapasztalatai szerint, megerősödve lábalt ki közösségük.

 


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

4 × kettő =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
TITLE
ARTIST