Virslimúmia: ínyenc hot dog halloweenre

Írta ekkor 2020-10-31

A nálunk is egyre népszerűbb halloween jó apropó, hogy igazi különlegességekkel készülj. A szellemek, a denevérek, más ijesztő figurák is gyakran megjelennek az ételkínálatban. A virslimúmia kicsik és nagyok tetszését is elnyeri, ráadásul az elkészítése sem okozhat gondot.

Halloweeni virsli-múmia

Hozzávalók:

1 csomag leveles tészta

8 db virsli

1 db tojás

sajtkrém

egész bors

Elkészítés:

A leveles tésztát vedd ki felhasználás előtt 10 perccel a hűtőből, és pihentesd szobahőmérsékleten. A tésztát lisztezett felületen tekerd ki, és éles késsel vágd fél-egy centi vékony csíkokra.
A virslit tekercseld be a tésztával úgy, hogy az egyik végén hagyj üresen kis helyet, ez lesz a múmia feje. A tésztába tekert virsliket rakd sütőpapírral bélelt tepsibe, és kend meg egy felvert tojással. Told forró sütőbe, és süsd meg szép pirosra 190 fokon 12-15 perc alatt. A sütőből kivéve várj, míg kicsit hűl. Szemeket készíthetsz a múmiának sajtkrémből és borsból, de nagyobb boltokban akár ehető halloweeni szemeket is beszerezhetsz.

Tálaláskor ketchuppal kínáld, jó étvágyat! 🙂 

Forrás: femina.hu


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

11 − 1 =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
TITLE
ARTIST