Visszatér Szent István Kalocsa főterére

Írta ekkor 2021-05-28

A gyalogosok és a kerékpárosok számára hamarosan ismét zavartalan összeköttetésbe kerül a főutcával a felújítási munkálatok miatt részlegesen körbezárt kalocsai Szentháromság tér.

Bár személyautóval továbbra is kerülni kell a Szent István út végi szakaszt, a téren folyó beruházás látványos állomása lesz, amikor az utcát és a tér egy frissen elkészült szeletét egybenyitják, nyilatkozta a KORONAfm100-nak Vörös Márta főegyházmegyei főépítész.

A szakember azt is elárulta, hogy – terveik szerint – ekkorra visszatér régi-új helyére a térről ideiglenesen a szomszédos ASTRICEUM Múzeumba költöztetett Szent István-szobor is.

 

 

Vörös Márta főegyházmegyei főépítész a kalocsai Szentháromság téren folyó rekonstrukciós munkálatokkal kapcsolatos távlati tervekről azt is megosztotta szerkesztőségünkkel, hogy egy augusztusi esemény idejére is készülnek újabb területnyitással.

Ekkorra a Barokk Cukrászda előtti téregységet szeretnék végleges formába önteni, ahol Tomori érsek szobra áll – azt is elmondta, hogy miért.

 

 


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

hat + tizenhat =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
TITLE
ARTIST