Záportározó kialakításába kezdenek a héten Kalocsán

Írta ekkor 2019-11-13

A héten kezdődik és a papírforma szerint jövő nyár végéig le is zárul az a nagyszabású vízelvezetési beruházás, amely a kalocsai Kertváros Vidats, Vörösmarty, Foktői út és Móra Ferenc utcák által körül határolt terület érinti.

Az elkövetkező hónapokban tehát orvosolni fogják többek között a Németh László, Liszt Ferenc, Katona István, Menyhárt László és a Veres Péter utcákban évek óta fennálló vízelvezetési problémákat.

Mint megtudtuk, a program keretében főként nyílt vízelvezető rendszert építenek ki, kivéve a Katona utcában, ahol a már meglévő zárt rendszert újítják fel.

Boromisza Viktor, a Városüzemeltetési és Fejlesztési Osztály vezetője rádiónknak elmondta, hogy az utcákban végzendő munkálatok előtt annak a záportározónak a kialakítását indítják a héten, amely befogadója lesz a rendszer által elvezetendő víznek a sportteleppel szembeni területen.

 

Boromisza Viktor kalocsai városfejlesztési osztályvezető nagyvonalakban ismertette a projekt várható ütemezését.

Hangsúlyozta, hogy a beruházás végpontjaként meghatározott dátum nem kőbe vésett – az időjárás függvényében akár előbb is készre jelentheti a munkálatokat a kivitelező.


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

3 × kettő =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
TITLE
ARTIST