2020-ban sem maradunk jó bor nélkül – rendben zajlik a szüret Hajóson

Írta ekkor 2020-09-18

Ugyan lényegesen kevesebb szőlő termett az idén, közel harminc százalékos a csökkenés, köszönhetően a tavaszi fagykároknak.

Ennek ellenére meglepően jó minőségű a termés a Hajós-Bajai borvidéken.



Schauer András, a Trautwein Kft. ügyvezetője számolt be rádiónknak arról, hogy a legnagyobb félelmük volt, hogy a tavalyi drasztikus árcsökkenés a szőlő esetében tovább romlik.

Nyugtatólag elmondta, nem marad 2020 jó bor nélkül.

 

 

 

Schauer András, a hajósi Trautwein Kft. ügyvezetője elárulta a KORONAfm100-nak, hogy egyes szőlőfajtákat milyen minőségben szüreteltek a környéken.

 

Hozzátette, hogy még a kék szőlőbetakarítás előtt állnak, de előzetes információik kiváló vörösborok is születhetnek majd ebben az évben.

 


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

4 + 20 =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
KORONAfm100
Itthon vagy...