2020-ban sem maradunk jó bor nélkül – rendben zajlik a szüret Hajóson
Írta Greksa Zsófiaekkor 2020-09-18
Ugyan lényegesen kevesebb szőlő termett az idén, közel harminc százalékos a csökkenés, köszönhetően a tavaszi fagykároknak.
Ennek ellenére meglepően jó minőségű a termés a Hajós-Bajai borvidéken.
Schauer András, a Trautwein Kft. ügyvezetője számolt be rádiónknak arról, hogy a legnagyobb félelmük volt, hogy a tavalyi drasztikus árcsökkenés a szőlő esetében tovább romlik.
Nyugtatólag elmondta, nem marad 2020 jó bor nélkül.
Schauer András, a hajósi Trautwein Kft. ügyvezetője elárulta a KORONAfm100-nak, hogy egyes szőlőfajtákat milyen minőségben szüreteltek a környéken.
Hozzátette, hogy még a kék szőlőbetakarítás előtt állnak, de előzetes információik kiváló vörösborok is születhetnek majd ebben az évben.