A tavaszi konyha sztárja: uborkás, tejfölös medvehagymakrém
Írta Lukács Kataekkor 2019-04-06
Valódi tavaszi kuriózum. Friss kenyérrel vagy pirítóssal tálalva ínycsiklandozó!
Hozzávalók:
1 nagy “köteg” friss medvehagyma
1 közepes nagyságú uborka
250 ml tejföl (20% zsírtartalmú)
só ízlés szerint
(Illusztráció: notburga.blogspot.com)
Elkészítése:
Mossuk meg a medvehagymát, szárítsuk meg, vágjuk apróra, majd tegyük egy tálba. Sózzuk meg és nyomkodjuk meg egy kicsit. Reszeljük le az uborkát nagy lyukú reszelőn, nyomkodjuk ki a levét majd keverjük össze a medvehagymával. Adjuk hozzá a tejfölt, keverjük össze, majd tegyük hűtőszekrénybe 30 percre. Ha lehűlt, kenyérre kenve vagy főtt burgonya mellé tálaljuk.
Jó étvágyat! 🙂
(Forrás: ketkes.com/24.hu)