A tavaszi konyha sztárja: uborkás, tejfölös medvehagymakrém

Írta ekkor 2019-04-06

Valódi tavaszi kuriózum. Friss kenyérrel vagy pirítóssal tálalva ínycsiklandozó!

Hozzávalók:

1 nagy “köteg” friss medvehagyma

1 közepes nagyságú uborka

250 ml tejföl (20% zsírtartalmú)

só ízlés szerint

(Illusztráció: notburga.blogspot.com)

Elkészítése:

Mossuk meg a medvehagymát, szárítsuk meg, vágjuk apróra, majd tegyük egy tálba. Sózzuk meg és nyomkodjuk meg egy kicsit. Reszeljük le az uborkát nagy lyukú reszelőn, nyomkodjuk ki a levét majd keverjük össze a medvehagymával. Adjuk hozzá a tejfölt, keverjük össze, majd tegyük hűtőszekrénybe 30 percre. Ha lehűlt, kenyérre kenve vagy főtt burgonya mellé tálaljuk.

Jó étvágyat! 🙂 

(Forrás: ketkes.com/24.hu)


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

három × 1 =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
TITLE
ARTIST