Adni jó – segíts Amirnak a beteg kalocsai kisfiúnak a gyógyulásban!

Írta ekkor 2020-11-05

A #KORONAcaféban ma a jótékonykodás került napirendi pontra, hiszen a mostani járványhelyzetben talán még égetőbb egymás megsegítése erre biztosított egy remek online lehetőséget a kontaktusok elkerülése érdekében a nemrégiben útjára indított virtuális tér a szivboladom.hu. a felesleges holmikat lehet felkínálni a rászorulók számára.

A témához kapcsolódva kiemelten foglalkoztunk a 6 éves súlyos beteg kalocsai kisfiú Amir történetével, akivel korábban már megismerkedhettél az éteren keresztül.

A kicsinél gyermekkori autizmust diagnosztizáltak ami gátolja a beszédben, egyedül enni sem tud, folyamatos gondozást igényel és ha ez még nem lenne elég baj a kisbetegnél fennáll egy bal agyfélteki oxigénhiányos terület, egy agyi cysta valamint egy homloklebenyi vérömleny.  Az életminőségén azáltal lehetne javítani, ha a Bécsi Klinikán átesne egy őssejt-transzplantációs műtéten. 

Többszöri egyeztetés és eddig leletek lefordítása és elküldése után Univ. Doz. Dr. Med. Georg S. Kobinia professzor úr lefoglalta Amir részére az időpontot. Decemberben kell az előleget letenni, amivel fenntartják a műtét dátumát. A beavatkozás költsége 3000 euró ami kb. 1.100.000 Ft,  a maradék összeget 8000 eurót, ami kb 2. 920. 000 Ft  január 27-én a műtét előtt kell rendezni amire a Badeni – Bécstől nem messze található – Klinikán kerülne sor.

A fiúcska megsegítésére sietett a Szívből Kalocsa Egyesület , amely online licit formájában indított gyűjtést. A civil szervezet elnöke Gyarmati-Simigh Dóra  részletezte, hogy az elmúlt hetekben több tárgy, utalvány került kalapács alá magánszemélyek és vállalatok felajánlásával, majd elárulta eddig mekkora összeg folyt be a kisbeteg gyógykezelésére. Mint riportunkból kiderült banki utalásokon keresztül is fogadják az adományokat.

𝐿𝑖𝑐𝑖𝑡𝑟𝑒 𝑎 𝑓𝑒𝑙𝑎𝑗𝑎́𝑛𝑙𝑎́𝑠𝑜𝑘𝑎𝑡 𝑎 𝑘𝑜̈𝑣𝑒𝑡𝑘𝑒𝑧𝑜̋ ℎ𝑒𝑙𝑦𝑒𝑘𝑟𝑒 𝑙𝑒ℎ𝑒𝑡 𝑒𝑙𝑘𝑢̈𝑙𝑑𝑒𝑛𝑖:

  • Az édesanya Kunsági Kitti facebook profilján privát üzenetben
  •  Dóra Gyarmati-Simigh Facebook profilján privát üzenetben
  • Szívből Kalocsa Facebook oldalán privat üzenetben
  • 𝑠𝑧𝑖𝑣𝑏𝑜𝑙𝑘𝑎𝑙𝑜𝑐𝑠𝑎@𝑔𝑚𝑎𝑖𝑙.𝑐𝑜𝑚

Gyarmati-Simigh Dóra a Szívből Kalocsa Egyesület elnöke örömmel beszélt arról, hogy Amir gyógyulását támogatva a Meseautó játszóházzal közösen egy Családi napot is szerveznek novemberben. 


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

5 × 5 =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
TITLE
ARTIST