Az UNESCO fotógráfusa mutatta be a kalocsai hímzést Mexikóban

Írta ekkor 2023-01-22

Tavaly zajlott le a Mexikói Magyar Kulturális Hetek rendezvénysorozat, ennek utolsó állomásaként nyílt meg december közepén Tepoztlánban a Jézus Születése kolostorban a „Mexikó és Magyarország: kapcsok és hasonlóságok a kultúra terén” című fotókiállítás, amely Adalberto Ríos Szalay magyar származású mexikói fotográfus képein keresztül szemlélteti a két ország közötti párhuzamot, összehasonlítva a kalocsai és a mexikói, maja hímzést.

Az elismert fényképész tavaly tavasszal járt városunkban és készítette el különleges fotósorozatát. A Szegedi Tudományegyetem tanszékén keresztül felkereste Varga Mónikát az autentikus kalocsai hímzés képviselőjét és egyben készítőjét, aki a következőképpen emlékezett vissza a közös munkára.

 

Varga Mónika autentikus kalocsai hímzés képviselője a tavaly év végén Mexikóban bemutatott fotókiállításhoz készült képanyaggal kapcsolatban mesélt arról, hogy mi volt az, amit elsősorban megörökített a fotógráfus.

Hogy a magyar közönség mikor láthatja a szóban forgó tárlatot az még egy nagy kérdőjel ugyanis az anyagi korlátok ezt egyelőre még nem teszik lehetővé.

 


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

16 + 6 =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
TITLE
ARTIST