Búcsú Bálint Sándorné Erzsikétől, kalocsai ifjúsági védőnőtől

Írta ekkor 2024-03-29

A napokban, életének 60. évében elhunyt Bálint Sándorné (1964. – 2024.) kalocsai ifjúsági védőnő.

Bálint Sándorné Erzsike a KORONAfm100-nak is állandó és lelkes riportalanya volt. Évtizedeken keresztül segítette és szervezte a helyi fiatalok életét, hozzájárulva életmentő tudásuk és egészségtudatos magatartásuk fejlesztéséhez, de a kalocsai és környékbeli véradó-mozgalomnak, a Vöröskeresztnek is bástyája volt.

Nevéhez fűződnek életmentő tudást nyújtó elsősegély-tanfolyamok, csecsemőgondozási versenyek, iskolai prevenciós programok előkészítése, szervezése és lebonyolítása, köztük a középiskolások körében évről évre nagy sikerrel tartott Vakációzz biztonságosan! című tanévzáró programsorozat.

Bálint Sándorné munkásságát számos szakmai elismerés fémjelzi. 2010-ben megkapta a Kalocsa Város Egészségügyéért – Ilk Viktor Díjat, amelyet a lakossága egészségügyének szolgálatában végzett kimagasló munkáért adományoznak.

2021-ben vehette át Kásler Miklós akkori minisztertől a Pro Sanitate kitüntető díjat, amelyet az egészségügyi ellátás érdekében kifejtett kiemelkedő szakmai vagy közszolgálati tevékenységért adományoznak.

Egy évvel később a Vöröskereszt szervezetben végzett tevékenységéért adható kitüntetés bronz fokozatát adományozták Bálint Sándorné részére.

Sosem vártam elismerést a munkámért, de jól esik, hogy a környezetem felfigyel rá, hogy egy jó ügyet képviselek és azért talán az átlagosnál többet is teszek”, nyilatkozta a KORONAfm100-nak egy korábbi interjújában a szépemlékű Bálint Sándorné.

Szerkesztőségünk nevében is fájdalommal búcsúzunk tőle.


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

húsz − tizenhat =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
KORONAfm100
Itthon vagy...