“Digitális” Dózsa: a nappalis diákok 97 százaléka használja a rendszert

Írta ekkor 2020-03-20

Véget ért az első tanítási hét, amikor is a digitális platformok és eszközök használatával folyt az oktató-nevelő munka az általános- és középiskolákban.

Valamennyi kalocsai oktatási intézmény közösségi felületét követve az látszik, hogy az iskolák igyekeztek a leggyorsabban és a leghatékonyabban áttérni a távoktatásra, amelynek tapasztalatairól elsőként a Bajai Szakképzési Centrum Kalocsai Dózsa György Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma tagintézmény-vezetője számolt be rádiónknak.

Fekete Antal örömmel jelentette, hogy a pénteki napra szinte minden nappali tagozatos diákjuk jelen volt az online felületeken, amelyek indítására a miniszterelnöki bejelentést követően is készültek és biztosították a szülőket-diákokat arról, hogy szükség esetén meg fognak birkózni ezzel a feladattal.

 

A riportban említett tutorial videó az iskola profiloldaláról

Fekete Antal, a kalocsai Dózsa középiskola tagintézmény-vezetője elárulta, hogy a digitális oktatásra történő átállás során a rendszer zökkenőmentes indulásáért felelős szakemberek igyekeztek gondoskodni arról is, hogy tanárnak és diáknak egyaránt minél kevesebb teendővel járjon „felvenni az online fonalat”.

Hozzátette, hogy arra is gondoltak, hogy gyakorlati oktatóvideóikat olyan platformon tegyék elérhetővé, amely nem igényel drága mobilinternet-előfizetési csomagokat.

A témában készült teljes interjúnkat Fekete Antallal meghallgathatod a vasárnap délelőtti, Turmix c. térségi magazinunkban!


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

1 + 15 =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
TITLE
ARTIST