Dr. Maruzsa Zoltán Kalocsán: festett kéznyomot hagyott a Kertvárosi Iskolában

Írta ekkor 2020-05-06

Szerdán délután látogatókat fogadott a májusban – szinte – nyári nyugalomban lévő Kalocsai Fényi Gyula Általános Iskola Kertvárosi Iskolája.

Az összességében félmilliárd forintból bővített intézmény épületét ugyanis dr. Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár járta be, amelyben új szaktantermek és közösségi tér kap majd helyet, amint a kivitelezés nyugvópontra kerül.

A politikust Sárosi Magdolna tankerületi igazagtó, Reiterné Fekete Magdolna, a Kalocsai Fényi Gyula Általános Iskola igazgatója, valamint Török Krisztina és Arnold Adrien intézményvezető-helyettesek, illetve dr. Filvig Géza polgármester fogadták a helyszínen.

Mint elhangzott, az épületbővítés befejeződött, azon pályázati projektnek, amely ezt finanszírozza, azonban része eszközbeszerzés is, ami jelenleg is folyamatban van, illetve ugyancsak zajlik az iskola fehérre meszelt folyosóinak egyéni dekorálása.

A falra kerülő motívumokat az iskola diákjainak és pedagógusainak az ötletei nyomán állították össze – hangzott el az eseményen, majd az államtitkár, a város- és az intézményvezetés képviselete ecsetet ragadva kapcsolódott be az egyik készülő alkotásba.Dr. Maruzsa Zoltán üdvözölte a projektet és annak – nem mindig akadályoktól mentes – eredményes megvalósítását, az intézmény fenntartójának és tantestületének vezetése pedig jelezte, hogy várhatóan a szeptemberi becsengetésre a teljes, újonnan épült szárnyat, annak minden funkciójával birtokba vehetik majd a gyerekek.

Hamarosan az államtitkárral készült helyszíni riportunkat is bemutatjuk!

 


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

17 + tizenhat =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
TITLE
ARTIST