Egyeztetés folyik a Szentháromság téren eltemetett katonák sorsáról

Írta ekkor 2019-12-28

A kalocsai képviselő-testület nemrég határozott arról, hogy dr. Bábel Balázs érsek kérelmének eleget téve, igény esetén biztosít egy nagyobb területet az érsekség számára a kalocsai köztemetőben.

Folyamatban van ugyanis az egyeztetés a magyar és az orosz állam között a megújulóban lévő, részben újraburkolt, részben még feltárt Szentháromság téren egykoron eltemetett szovjet katonák exhumálását és újratemetését illetően.

A több kínálkozó alternatíva egyike, hogy ha a felek között megegyezés születik, akkor a temetőben kialakítandó sírkertekbe helyezik át a katonák földi maradványait.

Erről Vörös Márta, az érsekség beruházását koordináló főegyházmegyei főépítész nyilatkozott rádiónknak, kiemelve, hogy további részletekről egyelőre nem tájékoztathat, az ügyben ugyanis hírzárlat él.

 

Vörös Márta főegyházmegyei főépítész dióhéjban vázolta a döntési mechanizmust a kalocsai főtéren egykoron elhantolt szovjet katonák földi maradványainak sorsát illetően.

Az ő feladat a testek áthelyezési módozatainak kidolgozása – tette hozzá, nyomatékosítva, hogy az újratemetés költségei egyik alternatíva esetében sem rónak semmilyen anyagi terhet a városra.


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

három + 16 =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
TITLE
ARTIST