Hogyan rendezd be az előszobát?

Írta ekkor 2022-01-26

Egy előszobát két okból lehet nehéz berendezni: vagy azért, mert túl szűkös, vagy azért, mert túl tágas. Előbbi esetben nincs olyan sok lehetőség, arra kell törekedni, hogy minél kevésbé zsúfoljuk tele az amúgy sem túl nagy teret. Egy tágas előszobával azonban olykor nem könnyű mit kezdeni: sokszor marad zavaróan üres, jellegtelen. A megfelelő bútorok és kiegészítők azonban segítenek abban, hogy ne ezt a hatást érd el.

Hova kerüljenek a ruhák?

Az előszoba alaptartozékai a fogasok. Ezek lehetnek egy komplett előszobafalra szerelve, simán a falhoz fúrva, de ha sok a hely, az álló fogas is jó ötlet – ha jól választasz, dekorként is funkcionálhat. Kisgyerekeseknek ugyanakkor inkább valami rögzített megoldást javasolnánk, egy álló fogas könnyen borulhat, ha a gyerkőcök nagyon beleélik magukat a játékba. A modern fogasok egyébként nagyon illeszkednek a mai trendekhez, tökéletesen passzolnak a lakásokba.

Előszobába szekrény? Miért ne?

Ha tényleg jó nagy hely van az előszobában, érdemes lehet elgondolkodni azon a lehetőségen, hogy a kabátok, sapkák, sálak, pulóverek, cipők stb. zárt szekrénybe kerüljenek. A zárt szekrény azért jó, mert sokkal rendezettebbnek hat a helyiség, ha nincs szem előtt semmilyen ruhadarab, minden szépen el van pakolva. Egy gardróbszekrény éppen ezért az előszobába is tökéletes lehet. De hangsúlyozzuk újra: nem bármi áron! Ha csak úgy fér el, hogy alig marad mellette hely, akkor inkább zavaró lesz, és oda nem illő, mint praktikus!

Tüntesd el az apróságokat!

Neked is okozott már problémát, hogy mindig szanaszét hevernek az előszobában a sapkák, sálak, kesztyűk, napszemüvegek, kalapok stb.? Ha igen, akkor itt lehet az ideje, hogy szétnézz a fiókos komódok között, amik rengeteg apró kiegészítőt tudnak elnyelni. Pont az olyanokat, amiket nem tudsz a fogasra tenni, és mindig csak ledobsz valahova jobb híján.

Itt is dekorálj!

Az előszobában hajlamosak vagyunk megfeledkezni a dekorációról, pedig az otthonosság érzéséhez nagyon fontos! Itt is nyugodtan tegyél képet a falra, de egy jól kitalált fali kulcstartó is sokat dobhat a látványon. Nyugodtan engedd el a fantáziádat, nem számít, hogy ez „csak” egy előszoba, hiszen ugyanúgy a lakásod része!

A fotó forrása: Patryk Kosmider / Shutterstock.com

– Publikálta: Vörös István; szerző: vendégszerző / fizetett tartalom –

Címkék:

Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

3 × 2 =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
TITLE
ARTIST