Kalocsa polgármestere reagált az országos médiavisszhangot kapott mondatra

Írta ekkor 2020-07-27

Múlt csütörtökön közösségi oldalán tett közzé egy, a város számára kormányzati támogatásokról született döntésekről beszámoló videót dr. Filvig Géza kalocsai polgármester, amelynek utolsó mondata országos médiavisszhangot kapott.

Kalocsa első embere ugyanis egy kérdéssel zárja a város javára született egyedi kormánydöntésekről beszámoló anyagot, mondván, “ugye milyen jó, hogy Kalocsa nem ellenzéki város?”.

Tájékoztatás bértámogatásról (2020.07.23.)

Kedves kalocsaiak!Ez a jó hírek hete! Kedden örömmel jelentettem be, hogy Kalocsa Város Önkormányzata 138 millió forint egyedi kormánytámogatást kapott az óvodaépítésre.Most pedig arról szeretném tájékoztatni Önöket, hogy az önkormányzatunk további 50,5 millió forint támogatást kapott a kormánytól.A 305/2020. (VI.30.) Kormányrendelet, illetve kincstári elektronikus rendszer adatai alapján Kalocsa Város Önkormányzata 50 478 199 Ft összegű kiegészítő támogatásban részesült.2020. évben a kötelező béremelések miatt a települési önkormányzatok által biztosított egyes közszolgáltatásokat érintő bérintézkedések kiadásainak támogatásáról a központi költségvetés kiegészítő támogatást biztosított a települési önkormányzatok számára a minimálbér és a garantált bérminimum 2020. január 1-jétől történő emelésének kompenzálásaként. Köszönöm a kormányzati támogatást!Ugye milyen jó, hogy nem ellenzéki város vagyunk!

Közzétette: Filvig Géza – 2020. július 23., csütörtök

A hétfő délelőtti, rendkívüli képviselő-testületi ülésen, mint az várható volt, szó esett a posztról.

A tanácskozás végén Szabó Balázs képviselő kért szót, lakosság által hozzá eljuttatott kérdéseket tolmácsolva:

  • Hogy függ össze egy szakmai alapon megírt, beadott és elbírált pályázat a politikai hovatartozással?
  • Ön szerint van-e hazánkban ma politikai diszkrimináció?
  • A csütörtöki beszéde az ön “öszödi beszéde”?
  • Mire gondolt a csütörtöki beszédének utolsó mondatában?

A polgármester válaszát a lejátszóra kattintva hallgathatod meg teljes hosszában – mint mondja, pontosítani kívánja mondandóját, de lényegén nem változtat: kormánypárti polgármesterként jó együtt gondolkodni a jelenlegi kormánnyal.

 


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

nyolc + tizenegy =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
KORONAfm100
Itthon vagy...