Kalocsai vezetők irányította vállalkozás kapott kormányzati támogatást

Írta ekkor 2020-07-01

A kalocsai Budamobil-Cargo egyik főtulajdonosa, Sziráki Szilárd, aki feleségével fele-fele arányban tulajdonosa a budapesti székhelyű Logipack Packaging Kft-nek, a Pénzügyminisztériumban Varga Mihály minisztertől június 30-án vette át a papírfeldolgozó cég fejlesztéséhez nyújtott kormányzati támogatásról szóló okiratot. Az eseményről Varga Mihály pénzügyminiszter közéleti Facebook oldalán is beszámolt – áll Bács-Kiskun megye portálján.

A támogatással kapcsolatban Sziráki Szilárd, a cég tulajdonos ügyvezetője elmondta: a Pénzügyminisztérium 100 százalékban magyar tulajdonban lévő vállalkozások számára írta ki azt a fejlesztési lehetőséget, amelyhez a kormány 70 százalékos, esetükben 53 millió 690 ezer forint támogatást biztosít. A támogatási összeget, kiegészítve a saját forrással új gépek, eszközök beszerzésére, üzemcsarnok-bővítésre fordítják.

A Logipack Packaging Kft-ről szólva Sziráki Szilárd arról számolt be:
-A 25 éve tartó papírfeldolgozó tevékenységünket 2018. évtől önálló cégként folytatjuk tovább csepeli telephelyünkön, megközelítőleg 50 fő munkavállalót foglalkoztatva. Csomagolóanyag termékeinket – elsősorban a kombinált csomagolások tekintetében – hullámkarton-lemezek feldolgozásával állítjuk elő. Meglévő termékeink közül a komplex csomagolást kívánó cikkek részarányát igyekszünk folyamatosan növelni, mivel e termékekre nagy a piaci igény. Társaságunk célja, hogy a vevőit pontosan, megbízhatóan, rugalmasan, egyenletesen magas minőség biztosítása mellett szolgálja ki. Stratégiánk része az is, hogy felkészültünk a COVID vírus utáni helyzetre, amikor is a piac átrendeződésére számítunk. Véleményünk szerint céljainkat új, pontosabb, hatékonyabb eszközök beszerzésével fogjuk tudni elérni, amiben nagy segítség volt ez a pályázati lehetőség. A VEKOP pályázat segítségével új, modernebb eszközök beszerzésével a termelés hatékonyságának további optimalizálására törekszünk. A nyertes pályázatnak köszönhetően megtudjuk tartani a vírus előtti állományi létszámunkat. Ezúton szeretném köszönetemet kifejezni a Kormánynak, amiért a koronavírus gazdasági hatásainak enyhítésére a hazai KKV vállalkozások részére lehetővé tette, hogy gazdasági versenyképességük növelését és a társadalmi környezet fejlesztését pályázati támogatás segítségével érhetik el.

Külön öröm számomra, hogy társaságunk is lehetőséget kapott, hogy a támogatás segítségével valósíthassa meg termelési kapacitásbővítő beruházását – idézi a portál Sziráki Szilárd tulajdonos, cégvezetőt.


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

15 − kilenc =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
TITLE
ARTIST