Közeleg a Nem messze van ide Kalocsa népdalgyűjtemény bemutatója

Írta ekkor 2021-06-04

Az utolsó utáni pillanatban mondták le tavaly novemberben a „Nem messze van ide Kalocsa” című XX. századi népdalgyűjtemény bemutatóját a Városi Színházban.

Most, a hatályos védekezési előírásoknál is szigorúbb intézkedések közepette kitűzték a kötetbemutató új időpontját június 26. délutánban. A vaskos kötet tartalmát jegyző Romsics Imre a KORONAfm100-nak elmondta, hogy az érdeklődőktől kérik, előzetesen jelezzék részvételi szándékukat az eseményre, amelyen elengedhetetlen lesz a védettségi igazolvány felmutatása a belépéshez.

A szerző ugyanakkor színvonalas programot ígér a nézőknek, akik egyúttal kezükbe is vehetik a vaskos, maga műnemében hiánypótló kötetet.

 

 

 

Romsics Imre, a hamarosan nyilvános bemutatón nagyközönség elé tárandó Nem messze van ide Kalocsa című népdalgyűjtemény szerzője felidézte, hogy sokéves háttérmunka vezetett a könyv testet öltésééig.

Azt is megjegyezte, hogy a Múzeumok éjszakájának kavalkádját felvezető rendezvénynek nem minden elemét hozták nyilvánosságra, vagyis a színházban helyet foglalók meglepetésekben sem szűkölködnek majd.

 

 


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

három × 1 =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
KORONAfm100
Itthon vagy...