Fórumba fordult a térfelújításról tartott sajtótájékoztató

Írta ekkor 2018-11-01

Érzékelhető volt a feszültség szerda délután a kalocsai érseki kastély fogadójában, ahol is a Szentháromság téren folyó beruházás hónapok óta látható veszteglése nyomán hívtak össze.

Pontosabban azért, hogy reagáljanak az online és közösségi médiában a munkálatokat ért kritikus hangokra, észrevételekre.

A médiaeseményt nyitó dr. Bábel Balázs érsek-metropolita többször nyomatékosította, hogy mindenkinél jobban szeretné készen látni a teret.

A sajtó képviselői mellett civil megjelenők és hozzászólók kérdéseire válaszolva azonban egyértelműen kiderült, hogy a folyó munkálatoknak egyelőre nincsen konkrét végpontja.

Erről már a beruházás koordinátora, Vörös Márta főegyházmegyei főépítész beszélt, reagálva azon észrevételre is, hogy „tapintható irányában a lakossági bizalomvesztés”.

 

Vörös Márta főegyházmegyei főépítész elmondta, hogy a Szentháromság térnek csak egy adott területén fejeződtek be a régészeti feltárások.

A Hotel Kalocsa épülete előtti járdaszakaszt ugyanis még nem sikerült felbontani. Ekkor újra változtatnak majd a tér átjárhatóságán – tette hozzá.

 

A Szentháromság téri munkálatok kapcsán tartott sajtótájékoztatón elhangzottakkal részletesen foglalkozunk jövő heti, Turmix című térségi magazinunkban!


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

7 + öt =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
KORONAfm100
Itthon vagy...