Második helyen telel a Kalocsai FC

Írta ekkor 2020-12-22

A Kalocsai Futball Club jelentős átalakuláson ment át a 2020/2021-es bajnokság előtt. Mint emlékezetes, nyáron vezetőség váltás történt, és több játékost is sikerült igazolni a csapatnak. 

 

Remek rajtot vettek a Kohány Balázs edző kezei alatt dolgozó fiatalok, és több mérkőzést követően is veretlenül álltak a tabella elején. Bravúrosnak mondható a teljesítmény, de az értékelés is ezt tükrözi, amit szóról-szóra olvashatsz, a játékos-edző tollából, egy gyors összegzést követően:

12 mérkőzés:  9 győzelem, 1 döntetlen, 2 vereség

31 – 15-ös gólkülönbség

Hazai pályán:

5 győzelem – 1 döntetlen 16-2-es gólkülönbség

 

Idegenben:

4 győzelem – 2 vereség 15-13-as gólkülönbség

Gólszerzők: Follárdt Zoltán, Nébl Martin 7-7 gól

Dostyicza Dániel 6 gól

Farkas Zalán, Sümegi Balázs 3-3 gól

Rideg László 2 gól

Tóth Levente, Kohány Balázs 1-1 gól

 

Osztályzataim alapján:

Varga Sándor 7

Dostyicza Dániel 6,91

Follárdt Zoltán 6,63

Nébl Martin 6,6

Nasz Balázs 6,45

Rideg László  6,44

Knap Tamás 6,41

De összesében elmondható szinte mindenki 6-os átlag felett végzett.

 

Játékpercek alapján :

Knap Tamás: 1045 perc

Szabó Valentin és Dostyicza Dániel 1022 perc

Follárdt Zoltán: 915 perc

Nasz Balázs: 903 perc

Játékosok értékelése:

Kapusposzton azt gondolom nagyon jól állunk van egy rutinosabb kapusunk Varga Sándor személyében, akinek a leigazolás nagyszerű döntés volt és egy fiatal tehetség: Vatai Adrián.  Mindketten jó teljesítményt nyújtottak és ami pozitívum nagyon jó az összhang a két kapusunk között és edzéslátogatottságuk kiemelkedő.

Dostyicza Dánielt  külön kiemelném, hiszen igazi vezére lett a csapatnak és nagyszerű félévet tudhat maga mögött, azt gondolom, mióta ismerem, még nem volt ilyen jó féléve.

Rideg Lászlót is a legek közé tudom sorolni, tipikusan az edzők „kedvence „ játékos: csendes, alázatos, és nagy szíve van a pályán, örülök neki, hogy nyáron csapatunkat választotta de azt sajnálom, hogy nem tette meg ezt évekkel korábban.

 

Knap Tamás, Nasz Balázs védőpáros azt gondolom megye egyik legjobb párosa, nagyszerűen kiegészítik egymást és szinte végig megadták a stabilitást a csapatnak.

Farkas Zalánt  kiemelném, aki azt gondolom rengeteget fejlődött az elmúlt 1,5 évben mióta együtt dolgozunk (szinte minden edzésen részt vesz) és bízom benne az alázat, ami megvan benne ez a játék iránt sokáig jellemezni fogja akkor még nagyon sok örömet fog ő okozni a Kalocsai szurkolóknak.

Follárdt Zolinál örülök neki, hogy alázatos játéka mellé ősszel már gólok is párosultak. Abban a játékrendszerben, amibe játszunk nem egy hálás szerep jut neki, de szinte minden meccsen nagyszerűen dolgozik, igazi csapatember.

Nébl Martin leigazolását nagyon szorgalmaztam, bár azt gondolom még ennél is több van benne mint amit az ősszel mutatott, de játéka alapján  egyértelműen csapatunk erőssége.

Tóth Levente, Lakatos Marci, Vuits Attila most is megadták a középpálya közepén a stabilitást. Sajnos Vuits Attila szezon elején megsérült pedig addig a legjobbak közé tartozott. Tóth Levente kicsit nehezen lendült játékba úgy gondolom rajt előtti sérülés közrejátszott ebben viszont a szezon vége felé már csapatunk egyik legjobbja volt. Lakatos Marci játékában tavalyhoz képest volt visszaesés de így stabil tagja volt csapatunknak.

Szabó Valentin és Sümegi Balázs az összes mérkőzésen pályára léptek, Valentin játékán nem látszódott, hogy kevés edzésen tud részt venni, stabil pontja volt a védelmünknek. Sümegi Balázs nagyszerűen illeszkedett be a csapatba voltak jobb és gyengébb meccsei is de ő is stabil tagja lett csapatunknak.

Rábóczki Richárd ,Matos Martin  és Salacz Attila őszi játékát sajnos folyamatosan sérülések nehezítették közülük Matosra és Salczra szinte nem is számíthattam, Rábóczki amikor játszott akkor tudta hozni a stabil játékát. Bízom benne tavaszi szezonra rendbe jönnek, mert nagy szükség lesz rájuk.

Pandúr Tomi továbbra is az egyik legfontosabb szerepet tölti be az öltözőben, masszőrként, játékosként és emberként is fontos tagja a csapatunknak.

Mátyás Dani visszatérésének nagyon örülök, bízom benne téli felkészülés során teljesen utoléri magát akkor tavasszal nagy erőssége lesz a csapatunknak.

 

Összeségében erről az őszi szezonról elmondható, nehezen indult hiszen későn állt össze a keret, de amit elterveztem azt sikerült teljesíteni.

Érkezett 5 új játékos Knap Tamás, Nébl Martin, Varga Sándor, Sümegi Balázs és Rideg László. Külön öröm, hogy szinte az összes játékos alapember lett.

Kupát külön nem szeretném értékelni hiszen az első fordulóban kiestünk, az a felkészülésünkbe nem illett bele hiszen nagyon korai időpontban került megrendezésre és amit már korábban is említettem későn állsz össze a keret, így a kupamérkőzés időpontjában nem voltunk még kész állapotban.

 

Bajnoki rajt előtt nagyon  bizakodó voltam, mert amit elterveztem a felkészülés alatt azt 80-90 %-ban sikerült elvégezni, és ez megyei szinten jónak mondható.

Azt tudtam, hogy több csapat van, akik a bajnoki címért küzdenek hiszen Jánoshalmán, Szabadszálláson és Kiskunfélegyházán is ilyen célok voltak szezon előtt és az is várható volt lesznek meglepetés csapatok is. Így összességében az 1-4 hely  a célkitűzés amit az első félévben sikerült is teljesíteni.

Őszi szezonnal kapcsolatban amit kiemelnék, az egyértelműen a bajnoki rajt hiszen 6 forduló után 100%-os volt a csapat, azt gondolom ez komoly dolog, sőt ha azt nézem 10 forduló után 9 győzelemmel álltunk akkor elmondható ezt a  legszebb álmainkban reméltük csak.

Ami számomra még óriási pozitívum, hogy hazai pályán a veretlenek maradtunk és a Kiskőrös elleni mérkőzés előtt 5-ből 5  győzelemmel álltunk kapott gól nélkül.

Ami negatívum számomra az természetesen a két vereség, ezek közül a Hartai fájó jobban, mert úgy gondolom a játékunkkal nem volt gond, viszont óriási egyéni hibákat vétettünk.

 

Szeretnék köszönetet mondani minden játékosnak, vezetőnek, szurkolónak és mindenkinek, aki támogatta a csapatot. Kellemes Ünnepeket kívánok és Kalocsai sikerekben Boldog Új Évet.

Kohány Balázs


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

12 − nyolc =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
KORONAfm100
Itthon vagy...