Megvan a játszótéri rongáló!

Írta ekkor 2018-10-18

73.200 forint jár a nyomravezetőnek, akinek segítségével egy egész bandát is sikerülhet leleplezni.

Fejleményeket ígértünk a Kubikus parki játszótérrongálás ügyében: október első hétvégéjén, valószínűleg szombat éjszaka, valaki borosüvegszilánkokat szórt egy csúszdára, ezzel komolyan kockáztatva a másnap érkező gyerekek testi épségét.

Kalocsa egy személyben háborodott fel, mi pedig arra jutottunk, hogy szokatlan gyűjtést hirdetünk; nyomravezetői díjra kezdtünk el kalapolni. A hallgatók bő egy hét alatt 73.200 forintot adtak össze, és mára meglett a jogos tulajdonos is.

Bolvári Ferdinánd önkormányzati képviselő a helyi rendőrkapitányság segítségével, detektívfilmekbe illő fordulatok után leplezte le a tettest, egy fiatal lányt. Hallgasd meg a nem mindennapi történetet:

 

Vörös István kollégánknak sikerült megszólaltatnia a tettest is. Név nélkül, torzított hanggal, íme a gyorsinterjú:

 

A mai KORONAcaféban lezártuk a gyűjtést, a teljes összeget pedig közvetítőként át is adtuk a nyomravezetőnek, akit sikerült megszólaltatnunk, szintén anonim módon. Érdekes, de fogalma sem volt róla, hogy jutalmat kap, amíg Bolvári a bejelentés után fel nem hívta rá a figyelmét. Elsősorban az igazságérzetét bántotta a dolog:

 

Ugye ebből az egészből nem csak annyi lesz a tanulság, hogy rongálásról ne töltsünk fel videót a Snapchat-re? A nyomravezető is a népszerű közösségi appon szúrta ki az ismerős arcot – innen indult az ügy felgöngyölítése, úgyhogy jár neki a pénz!

A boríték átadása:

KÖSZÖNJÜK, hogy foglalkoztatok az üggyel és kinyitottátok a pénztárcátokat is! Végre megüzentétek a vandáloknak, hogy ELÉG!

És amint azt a Ferdinánddal készült beszélgetésben hallhattátok, további áldásos következmények jönnek még:

– A Kalocsai Rendőrkapitányság tovább kutat a Kubikus Park padjait ugyanazon a hétvégén megrongáló banda után, akik – ellentétben a jogi értelemben csak szemetelő fiatal lánnyal – a károkozás miatt büntetőeljárásnak néznek elébe.

– A rendőrök mostantól teljes szigorral tartatják be azt a helyi rendeletet, ami tiltja a közterületi alkoholfogyasztást.

– A kalocsai városatyák várhatóan elfogadják Bolvári kezdeményezését: kaput, illetve nyitvatartási időt kaphat a játszótér, így pénzbírsággal lesz sújtható az, aki este-éjjel lép az elkerített területre.

– Újra a képviselőtestület elé kerül az a javaslat, amely még több, korszerűbb, éjjellátó térfigyelő kamera telepítését indítványozza.

– Lévén 18 éven aluliakat elvileg be sem engednek éjjel a szórakozóhelyekre, a helyi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum pályázatot nyújt be egy olyan kalocsai közösségi tér létrehozásáért, amit kifejezetten fiatalkorúaknak szán.


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

1 × 5 =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
TITLE
ARTIST