Sportfogadás: az itt és a most a legalkalmasabb pillanat!

Írta ekkor 2021-10-25

A sportfogadás emberek millióit tartja világszerte lázban. Nem csoda, mert ez az a játék, ami vegyíti a sport iránt érzett szeretetet a szerencsejáték izgalmával. E kettő együtt pedig, ahogy azt a mellékelt ábra is mutatja, roppantul ütős kombináció. S előre lezongorázásról szó sem lehet, még a legnagyobb felkészültség mellett is történhetnek olyan váratlan fejlemények, amik teljesen felülírják az eseményeket, és így az esélyeket.

Jó, ha már nincs tétje a meccsnézésnek?

A régi típusú sportfogadás lényege, hogy még a mérkőzés előtt meg kell tenni azokat a bizonyos téteket. A szorzók adottak, a jóslatok olvashatóak, a megérzések beszédesek, ám a tétek nem módosíthatóak utólag. Tehát ami akkor és ott lekerült a virtuális asztalra, az marad és nem változik.

Nincsen ezzel a rendszerrel semmi probléma természetesen, a mai napig rengetegen voksolnak rá. Ám a fogadás élőben új dimenziókat nyitott meg, s éppen ezért nem véletlen, hogy a népszerűsége folyamatosan nő.

Mi a jó a valós idejű “körömrágásban”?

Jogos a kérdés, hiszen az izgalom így is-úgy is adott, pláne ha tét is társul az eseményhez. Na, de. Az élő fogadásnak van egy gigantikus előnye a fent ismertetett rendszerhez képest. Mégpedig az, hogy a tétek utólag, a mérkőzés ideje alatt is alakíthatóak.

A sportban mindig van egy bizonytalansági faktor, melyet akár emberi tényezőnek is hívhatunk, ami előre nem megjósolható, nem kikövetkeztethető. Tehát a gyakorlatban ez annyit tesz, hogy még a látszólag leginkább evidens lefutású meccsek közben is történhetnek olyan fordulatok, amik borítanak mindent. És akár mindenkit. Ekkor jöhet az újrarendezés, az újratervezés. S ha élőben zajlik a játék, már ami a fogadást illeti, akkor a tétek újragondolása.

Ilyen módon egyrészt minimalizálható a veszteség, másrészt lényegesen interaktívabbá, aktívabbá válik a folyamat.

Mindeközben a fogadók, akár egymással is megoszthatják vélekedéseiket. A szakértő diskurzusok sokat adhatnak hozzá a végeredmény sikerességéhez.

Nyilván ettől még az izgalom és a kiszámíthatatlanság megmarad, csak épp a reakciós lehetőségek száma növekszik meg. A passzív figyelés, aktívan megélt játékidővé változhat, ami tovább fokozhatja az amúgy is hatalmas élményt.

Mekkora az ideális tét?

Sokan csinálják azt, amennyiben a fogadás élőben zajlik, hogy nagyobb téttel élnek, mintha a régi rendszerben játszanának, mondván a változtatási lehetőségnek hála sokkalta nagyobb a nyereség esélye. Még a plusz kiadások is bekalkulálhatóak a képletbe.

Nos, bár ez a stratégia valóban közel áll a nyerő tippekhez, azért az örök érvényű szabályt mindenütt érdemes figyelembe venni: az nevezhető optimálisnak, ami egyénre szabott. Ebben az esetben tárcára, emberre, helyzetre.

Akik komoly tudással és tapasztalattal büszkélkednek egy-egy sportág történetével, csapat kialakulásával, játékos taktikájával kapcsolatban könnyebben láthatják át a szituációkat, és bogozhatják ki a jövőbe vezető szálak kuszaságát. Ám még ők sem jósolhatják meg egy az egyben a végkimenetelt. Tehát olykor a tudást felülírja az intuíció.

Ahhoz, hogy a fogadás komfortosságot közvetítsen, s felesleges kockáztatások sorozata helyett, örömteli játékká alakuljon, nélkülözhetetlenek azok a körülmények, amik egyénre szabott módon ideálisak. A tét mértéke is ide tartozik, olyannyira, hogy ez amúgy elégé érzékeny kérdés.

A fogadási ciklus elején megéri kevesebb anyagi munícióval kalkulálni, hogy előbb a rendszer, annak működése váljon egyértelművé. Aztán később mind inkább teret-helyet nyerhetnek a komolyabb tétek, lévén az alapozási szakasz végeztével a fogadás biztos talpakon állhat.

– Publikálta: Vörös István; szerző: vendégszerző / fizetett tartalom –

Címkék:

Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

kettő × 5 =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
TITLE
ARTIST