Vendégünk egy Cadillac DeVille! VIDEÓK + GALÉRIA ITT!

Írta ekkor 2019-08-22

1901-ben e napon alapították a legendás Cadillacet gyártó céget az USÁ-ban; ebből az alkalomból, a soltvadkerti Soma segítségével mutattunk be egy hamisítatlan oldtimer-csodát, 1970-ből, mind a 7.700 (!) cm3-ével!

 

(A képen: Lukács Kata és Gábor János. Fotó: Ács Róbert)

 

A tűzpiros járgány Kaliforniából érkezett mai tulajdonosához, aki persze féltve őriz minden alkatrészt, ezzel bőven túlteljesíti a veterán minősítéshez szükséges, legalább 75 százalékban eredeti állapotot. Mint mondja, a vezérlés gyakorlatilag örök élet, meg két nap: a rövid hajtáslánc annyira masszív, hogy megölhetetlen, a motor minden porcikájában ugyanaz (leszámítva persze néhány kopó alkatrészt), amivel anno szerelték.

 

 

Nem mellesleg: a Cadillac egyik nagy vívmánya, az automata sebességváltó és a klíma is adott – utóbbi szintén hibátlanul üzemel, immáron 49 esztendeje!

 

 

A festésen persze helyenként kellett javítani, de minden gyári, szőröstül-bőröstül nagyjából tíz millió forintot ölt bele a tulaj – ebből tízezer dollár, kb. három millió forint volt a vételár.

 

 

Kollégáink, Lukács Kata, valamint a KORONAfm100 Fantasztikus Nyár – MIKROFONPRÓBA versenyének nyertese, Ács Robi elmentek egy próbakörre Somával. Naná, hogy nem hagyták ki a lehetőséget és ha már így alakult, készítettek egy videóriportot a tripről. Nézd meg!

 

 

A mai műsorhoz köszönjük Soma és Németh József nélkülözhetetlen segítségét!


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

5 − 1 =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
KORONAfm100
Itthon vagy...