Vis maior: rendkívüli tanítási szünet lesz a Kertvárosi Iskolában

Írta ekkor 2019-05-15

Amint arról híreinkben hallhattál, egy nagyszabású beruházás keretében fejlesztik és bővítik a Kalocsai Fényi Gyula Általános Iskola Kertvárosi Általános Iskolájának épületét – a helyszínen azonban vis maior helyzet alakult ki.

fotó: Bolvári Ferdinánd független – Facebook

Bolvári Ferdinánd önkormányzati képviselő hivatalos közösségi oldalán posztolt videókat és fotókat szerdán az intenzív esőzések nyomán, a megbontott tetővel álló iskolahelyiségekről és konyai területről, amelyek falai átáztak, mennyezetükből pedig folyik a víz a belső terekbe.

Felkerestük a szemmel láthatóan aggasztó helyzet kezelése iránt érdeklődve az iskolát fenntartó Bajai Tankerületi Központot, amelynek vezetője, Sárosi Magdolna jelezte, hogy tud a kialakult helyzetről és folyamatban vannak a szükséges intézkedések.

Az bizonyos, hogy a hét utolsó két munkanapján tanítási szünet lesz, és kidolgozzák, hogyan tudnak gondoskodni a tanulók biztonságos étkeztetéséről a tanév hátralévő részében.

 

Sárosi Magdolna, a Bajai Tankerülti Központ vezetője hozzátette, hogy az iskola felújítását és bővítését végző kivitelező írásbeli nyilatkozatot tesz majd arról, mi történt, amelynek eredménye a súlyos beázás.

Kiemelte, hogy az eredeti állapotok visszaállításának a költségeit az ázásért felelős – nyilatkozata szerint – vállalni fogja.

 


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

7 − három =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
TITLE
ARTIST