Mesterremeket vártak a keceli fazekastalálkozóra

Írta ekkor 2018-12-26

Az idén tizenhatodszor kapcsolódott a keceli FLORA Virágfesztiválhoz állandó kísérőrendezvényként az Országos Fazekas Kiállítás, amelynek mozgatórugója Kovács László.

Az idén Kalocsa díszpolgárává választott fazekasmester megannyi szakmai elismerés büszke tulajdonosa, Kecelen újabb rangos kitüntetésben részesült – hagyományőrző munkásságát ugyanis hivatalosan is felvették a Bács-Kiskun Megyei Értéktár jegyzékébe.

Az által szervezett szakmai seregszemle kapcsán elmondta, hogy ebben az évben Szűcs Imre munkásságát állították a bemutatott anyag fókuszába, és mostantól minden évben kiválasztanak egy kiemelt helyre kerülő szépkorú mestert.

 

Kovács László, a keceli virágfesztivált kísérő Országos Fazekas Kiállítás főszervezője kiemelte, hogy a színvonalas és minőségi program lebonyolításához a házigazdától kezdetektől minden segítséget megkapott.

Elismerően szólt a FLORA Virágfesztivál múltjáról és jelenéről, valamint a fazekastalálkozó számára folyamatosan biztosított körülményekről, amelyet tükröz az is, hogy az anyagot három nap alatt körülbelül nyolcezren látták.


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

tizennégy − 1 =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
TITLE
ARTIST