Aranyat ér: Pásti Mihály exkluzív életút interjú

Írta ekkor 2020-07-19

Aranyat ér interjú sorozatunkban ezen a héten, Pásti Mihálynál pattog a labda. Több évtizede élete része a sport, ezzel együtt világbajnoki és számtalan más elismerés jogos tulajdonosa.

Pásti Mihály neve nem csak Kalocsán, hanem túlzás nélkül állíthatjuk, országszerte ismert. 1962-ig utazunk vissza az időben, amikor még –ahogy az lenni szokott a fiúknál- a foci bűvölte el. Majd jött a fordulópont, és a zöld gyepet, a zöld asztalra cserélte. Ahogy fogalmaz, nagyon szép történet áll a választás hátterében.

Az interjúban szó esik családról, indulásról, és a sportról. Edzőként is sokan, sokat köszönhetnek neki. Bár ez a fajta segítség most a munka miatt háttérbe szorult, de célkitűzése, hogy a nyugdíjas évei alatt visszatér majd a pálya szélére, hogy nevelje a jövő nemzedékét.

Most tisztázza, mi volt a motiváció, hogy a pingpong mellé a tenisz is bekerült a repertoárjába, illetve, hogy a racketlonnal milyen körülmények között ismerkedett meg, amit sikerült annyira felfejleszteni, hogy a világbajnoki arany csilloghatott a nyakában.

Időutazásra fel, ismerd meg közelebbről Pásti Mihályt:

Következő héten sem hagyunk sportoló nélkül, Glaszta Andreáról tudhatsz meg többet, aki erősíti azt a tudatot, hogy soha nem késő elkezdeni azt, amit az ember igazán szeretne.

Addig is, hallgasd meg az eddigi exkluzív életút interjúkat:

Szvétek Balázs

Kohány Balázs

Alföldi Babett

Dostyicza Dániel

Kerpács Rezső 

 


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

tizenhárom − egy =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
TITLE
ARTIST